Mine top 3 nettside platformer

Top 3 nettside plattformer 2020

https://youtu.be/1jnnz5q9s8w

Når kunder er interessert i en tjeneste eller et produkt, søker de etter mer informasjon. En nettside er en flott måte å presentere denne informasjonen på.

Det er derfor fristende for gründere å skaffe seg et nettside som “sparker i gang” deres virksomhet. I stedet for å bruke titusenvis på en nettutvikler, kan du gjøre det selv!

De siste årene har flere og flere nettside byggere kommet til markedet. Dette gjør det lettere for folk som ikke kan programmere samtidig som du har mer kontroll over ditt nettsted.

I denne artikkelen går vi over 3 nettsidebyggere eller plattformer vi har brukt i prosjektene våre.

Slik Funker Det – Alle Stegene

Den kan virke veldig overveldende å komme i gang, men det behøver ikke å være vanskelig eller komplisert. Sånn henger det sammen:

  1. Kjøp domene – Viktig! – Hvis du ikke har et domene, bør du få det snart! Vi kjøper alle domenene våre fra domeneshop.no
  2. Velg plattformen som passer dine behov 
  3. Betal for planen som passer til budsjettet – Som regel tilbyr plattformene prøveversjoner før du betaler.
  4. Velg en mal som passer din virksomhet – Det er mange maler å velge mellom.
  5. Rediger malen slik du ønsker – Legg til elementer, rediger tekst, last opp bilder osv….
  6. Velg utvidelser – Hvis du trenger flere funksjoner, kan du legge til flere utvidelser.
  7. Forhåndsvis og test nettstedet – Før du gjør nettstedet offentlig, må du teste det.
  8. Domenetilkobling – Vi anbefaler at du kobler domenet til plattformen mot slutten av prosjektet. Så du unngår å publisere noe ved en tilfeldighet. Domeneshop har flere artikler om kobling av domene.
  9. Publiser nettsiden ditt! 

Velg Riktig Nettsideplattform

Nettstideplattformer / byggere blir stadig mer populære blant små og mellomstore bedrifter. Før du velger en plattform, må du sørge for at plattformen oppfyller alle dine behov. Funksjonaliteten, brukervennligheten og designen vil variere.

Plattformene vi anbefaler er nesten identiske, men har forskjellige tilnærminger.

1: Squarespace

squerspace
Top 3 nettside plattformer 2020 6

Vi har brukt Squarespace i flere prosjekter, og med god grunn. Squarespace har de mest moderne designene på markedet, kombinert med kraftige innebygde funksjoner, er uten tvil en plattform vi kan anbefale.

Squarespace gir deg alle verktøyene du trenger for å lage et flott nettsted uten behov for kode.

Plattformen er det nærmeste du kommer til et designprodusert nettsted for en brøkdel av prisen. Plattformen gir din virksomhet, portefølje eller nettbutikk et unikt og visuelt design som automatisk skalerer til alle enheter.

Squarespace er imidlertid ikke ment for alle. Nybegynnere kan slite med å bygge på plattformen. Vi anbefaler plattformen til folk som er tålmodige og har en viss teknisk selvtillit.

Totalt sett anbefaler vi Squarespace til alle som har et øye for design, som ønsker et unikt og visuelt imponerende nettsted, og vil bruke litt tid på å lage sidene selv.

Plattformen tilbyr ingen gratis løsninger, men har en prøveperiode på 14 dager. Se prisliste til Squarespace.

Fordeler

✔️ Unike og moderne design

✔️ Oversiktlig og enkel

Ulemper

❌ Du må forholde deg til rammene

❌ Kan være vanskelig for noen

2: Wix

Top 3 nettside plattformer 2020 7

Wix gjør det enkelt å lage et fantastisk og interaktivt nettsted for din virksomhet, prosjekt eller hva du kan forestille deg på et nettsted – alt dette kan du gjøre på en ettermiddag uten koding.

Start fra en mal, tilpasse sidene og legg til dra-og-slipp-elementer. Denne funksjonen gjør det enklere enn noen annen plattform.

Vi vil anbefale Wix til alle som har en liten bedrift eller personlig webside. Du har tilgang til avanserte verktøy for SEO og markedsføring.

Plattformen har tilgang til flere utvidelser for tilleggsfunksjoner som: gode søknadsskjemaer, billettsalg og bookingløsninger, bare for å nevne noen.

For personlige nettsteder har du alt du trenger for blogging, porteføljer eller CV-nettside.

Wix er imidlertid ikke for alle. Nettbutikkfunksjonen er uoversiktlig, du kan ikke bytte maler eller få hjelp via live chat – som tilbys av Squarespace.

Det er lett å komme i gang og koster ikke en krone! I tillegg har Wix premiumplaner, en to ukers pengene-tilbake-garanti. Se prisliste til Wix.

Fordeler

✔️ Enkel dra-og-slipp

✔️ Raskt å bygge nettside via ADI

Ulemper

❌ Du må redigere mobilversjonen før du publiserer

❌ Føles litt rotete og uorganisert

3: Webflow

webflow 1
Top 3 nettside plattformer 2020 8

Hvis du er ute etter det beste på markedet, velger du Webflow. Plattformen som brukes av flere anerkjente selskaper som Facebook, NASA, Twitter, Adobe …

Plattformen er primært designet for utviklere, men kan også være egnet for avanserte brukere.

På Webflow kan du kjøpe en rekke maler produsert av talentfulle designere.

Fordelen med å ha en egen designer for malene er at kvaliteten er betydelig bedre. Sammenlignet med Squarespace og Wix, er det selve plattformen som produserer disse malene.

Utviklingsområde er en av de mest avanserte vi har sett så langt, og kan sammenlignes med Photoshop. Webflow er også ment for at kunder enkelt kan redigere tekst og bilde selv via en Webflow-utvikler.

Vi vil helst ikke anbefale denne plattformen for nybegynnere. Nordic Productions kan hjelpe deg med Webflow-nettstedet hvis du ønsker et profesjonelt nettsted fra oss. Book et møte for nærmere informasjon.

Fordeler

✔️ Desidert best på design

✔️ Perfekt for avanserte nettutviklere

Ulemper

❌ Vanskelig for nybegynnere

❌Dyreste på denne listen

Konklusjon – Hvilken Bør Jeg Velge?

Å finne riktig plattform for å dekke alle dine behov kan være vanskelig. Ingen av disse plattformene er perfekte i våre øyne. Vi vil anbefale Squarespace fremfor alt siden plattformen skalerer til forskjellige enheter, tilbyr moderne design og et brukervennlig redigeringspanel. Wix derimot tilbyr nesten identisk, men virker rotete etter vår vurdering. Webflow er hovedsakelig egnet for avanserte brukere, men det er det beste på markedet.

Squarespace – Moderne design, brukervennlig redigering, “Alt fungerer bare”.

Wix – Fleksibiliteten og mange utvidelser.

Webflow – For avanserte brukere og profesjonelle design.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *